Kehitys käyntiin Bootcampillä
Vaihtoviikon ensimmäinen askel ideasta kohti toteutuskelpoista konseptia tapahtui maaliskuussa Porvoossa järjestetyllä kaksipäiväisellä bootcampillä. Bootcamp sisälsi mielenkiintoisia luentoja eri yhteiskunnallisilta toimijoilta sekä mentorointia eri alojen osaajilta. Pääpaino oli kuitenkin idean kehittämisessä erilaisten työkalujen avulla.
Bootcamp huipentui idean pitchaamiseen eli Vaihtoviikon myymiseen tiiviissä muutaman minuutin paketissa itse Presidentti Tarja Haloselle, joka oli saapunut paikalle kunniavieraana.
Bootcampiltä saatu palaute valoi tiimiin uskoa projektin tärkeydestä ja toteutuskelpoisuudesta. Juuri tällaisille innovaatioille olisi tarvetta alakoulussa.
Kuva Annamari Tolonen
Hyvää palautetta oppilailta
Yksi Vaihtoviikon vahvuuksista on ollut se, että konsepti on tuntunut erittäin valmiilta ja toteutuskelpoiselta heti alusta alkaen. Idean saama innokas vastaanotto niin oppilailta, kuin opettajilta on saanut meidät pysymään valitulla polulla, eikä konsepti itsessään ole juurikaan muuttunut prosessin aikana.
Yhdessä tekemällä parempi lopputulos
Bootcampin jälkeen alkoi projektin tarkempi suunnittelu. Alusta asti oli selvää, että kehittäminen tulisi tehdä tiiviissä yhteistyössä opettajien, oppilaiden sekä oppilaiden huoltajien kanssa.
Kilpailun järjestäjien taholta tullut kannustus erilaisten kokeilujen järjestämiseen sai myös tiimimme havahtumaan kokeilujen tärkeydestä. Vaihto-ohjelman järjestämiseen liittyvät käytännön järjestelyt saisi parhaiten selville kokeilemalla ideaa käytännössä.
Niinpä alkoi projektin ensimmäisen kokeilun sekä Vaihtoviikon historian ensimmäisen vaihdon suunnittelu. Ja kuin ihmeen kaupalla palikat alkoivat loksahdella paikoilleen innokkaiden kokeilijoiden löydyttyä kevään kiireistä huolimatta.
Kuva Annamari Tolonen
Ensimmäiset vaihtoviikkolaiset Hollolasta
Ensi tiistaina starttaa Vaihtoviikon ensimmäinen kaksi päivää kestävä kokeilu, eli niin sanottu minivaihto. Hollolalaiset Veera, Sara, Niko ja Jimi tulevat osallistumaan turkulaisen Martin koulun opetukseen kahden päivän ajan.
Luvassa on jännittäviä tilanteita, kun oppilaat osallistuvat muun muassa ruotsinkielisen kielikylpyluokan tunneille. Saamme myös tietää mitä eroja ja yhtäläisyyksiä on näiden kahden eri koulun oppilaiden ja opetuksen välillä.
Mielenkiinnolla odotamme, mitä tuleman pitää!
- Anni Valkola -
- Anni Valkola -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti