16.6.2017

Kysymyksiä Vaihtoviikon tekijöille osa 1/2

Huraa! Vaihtoviikko-tiimi on saanut uusia osaajia. Kesän aikana Vaihtoviikon kehitystyöhön omaa ammattitaitoaan antavat Tommi Marjanen ja Elise Rehula. Tervetuloa molemmille.

Vaihtoviikko-tiimi koostuu nyt yhteensä kuudesta eri alojen osaajasta. Tällä viikolla haluammekin esitellä ihmisiä projektin takana. Esitimme kolme kiperää kysymystä kaikille tiimiläisillemme ja tässä kolmen ensimmäisen vastaukset.

Uusista tiimiläisistä Tommi pääsee tänään ääneen yhdessä Anni V:n ja Saaran kanssa. Ensi viikolla kiperiin kysymyksiin vastaavat Anni L, Saana ja Elise.

Kuvassa vasemmalta oikealle Anni L, Elise, Saana, Tommi, Anni V ja Saara

1. Mitä olet tehnyt ennen Vaihtoviikkoa?

Anni V
Ennen Vaihtoviikkoa olen työskennellyt markkinoinnin ja hyvinvointipalvelujen kehittämisen parissa. Lisäksi olen ollut mukana muutamissa lapsiin ja nuoriin liittyvissä vapaaehtoisprojekteissa niin Suomessa, kuin ulkomailla.

Ammatiltani olen muotoilija ja luova ongelmanratkaisija. Valmistuin vuosi sitten Aalto-yliopistosta koulutusohjelmasta, joka keskittyi yhteiskunnallisten asioiden, kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin edistämiseen monialaisesti.

Tommi
Olen opiskellut Aallon kauppakorkeakoulussa pienen tovin ja juuri valmistunut kauppatieteiden maisteriksi. Opiskeluaikoina minua kiinnosti paljon erilaiset opiskelijajärjestöt ja olinkin monipuolisesti niissä mukana, myös uusien luomisessa.

Aikaisemmin työskentelin myyntitehtävissä rekrytointiyritys aTalentilla reilu pari vuotta. Perustamani Kerro Kaikille -projektin kautta olen päässyt puhumaan hyvinvoinnista ja mielenterveysasioista kouluille ja eri seminaareihin.

Saara
Olen tehnyt pitkän työuran erityisopetuksen parissa. Turussa olen työskennellyt vuodesta 1989 ja tällä hetkellä toimin vaikeavammaisten lasten ja nuorten opettajana Luolavuoren koulussa.


2. Mikä sai sinut innostumaan Vaihtoviikosta?

Anni V
Alunperin innostuin mahdollisuudesta päästä ratkaisemaan nuorten hyvinvointiin liittyviä haasteita osana Vuosisadan Rakentajat -ideakilpailua. Kilpailu toimi upeana kasvualustana uusien hyvinvointia lisäävien innovaatioiden syntymiselle ja kehittämiselle. Vaihtoviikkoakaan ei luultavasti olisi olemassa ilman kilpailua.

Uskon, että Vaihtoviikolla on paljon tarjottavaa Suomen nuorisolle uudenlaisen oppimiskokemuksen kautta. Tavoitteena on luoda suvaitsevaisempaa ja tasa-arvoisempaa Suomea.

Tommi
Konsepti vaikuttaa oivalliselta tavalta vaikuttaa lasten hyvinvointiin sekä kokemusten luomiseen. Sen lisäksi Vaihtoviikko tuntuu erittäin toteuttamiskelpoiselta idealta, jota olisi hienoa lähteä levittämään Suomen rajojen sisällä ja ulkopuolelle. Bonarina löytyy vielä oikein osaava ja mahtava työryhmä.

Saara
Vaihtoviikko antaa toteutuessa valtavasti erilaisia kokemuksia siihen osallistuville oppilaille. Se on melko yksinkertainen toteuttaa ja siihen voi kuka tahansa osallistua.


3. Mikä on sinun panoksesi Vaihtoviikon onnistumiseen?

Anni V
Toimin projektissa projektipäällikön roolissa ja tehtäväni on huolehtia, että kaikki tärkeät osa-alueet ovat mukana ja huomioitu toimivan sekä onnistuneen vaihtokokemuksen luomiseksi. Tämän lisäksi vastaan käyttäjälähtöisestä suunnittelusta ja palvelun kehittämisestä yhdessä Elisen kanssa.

Oma henkilökohtainen missioni on tehdä vaihtokokemuksesta unohtumaton elämys niin vaihtoon lähteville, kuin vaihtareita vastaanottaville oppilaille.

Tommi
Haluan olla tiiviisti mukana konseptin kehityksessä, jotta pystyisin tunnistamaan ja saamaan mukaan tärkeimpiä sidosryhmiä Vaihtoviikon toteutuksen ja jatkuvuuden takaamisen kannalta.

Koen olevani innostaja, joten tavoitteenani on saada ihmiset innostumaan konseptista ja levittämään Vaihtoviikon ilosanomaa. Laskentatoimitausta auttaa miettimään, miten vuosien edetessä Vaihtoviikosta ja sen vaikutuksia mitataan, sekä miten konseptista voidaan kehittää entistäkin parempi.

Saara
Tuon Vaihtoviikon tiimiin kokemusta opetus- ja kasvatusalalta ja myös vanhemman näkökulmasta, kahden nyt jo aikuisen lapsen äitinä. On tärkeää suunnitella Vaihtoviikko onnistuneeksi kokonaisuudeksi kaikki siihen osallistuvat osapuolet huomioiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti