Kuvassa vasemmalta oikealle Anni L, Elise, Saana, Tommi, Anni V ja Saara
1. Mitä olet tehnyt ennen Vaihtoviikkoa?
Anni L
Ennen Vaihtoviikkoa olen työskennellyt koulutuksen ja kasvatuksen parissa erilaisissa ympäristöissä aina päiväkodeista kouluihin, harrastustoimintaan ja tutkimuspuolen työtehtäviin.
Tutkimuspuolella minua kiinnostavia aiheita ovat erityisesti koulutuksen uudistamistaminen ja tulevaisuuden yhteiskunnassa tarvittavat taidot ja osaaminen.
Elise
Olen työskennellyt muotoilijana kotimaassa ja ulkomailla pääosin erilaisissa kehittämisprojekteissa, joissa yhdistyvät yhteiskunnallisuus, kestävyys, sosiaalinen hyvinvointi ja yhteistyö eri sektorien välillä.
Muotoilijana työn keskiössä on ollut asiakas- ja käyttäjälähtöinen ongelmanratkaisu, ajatusten ja ideoiden konkretisoiminen ja yhteisen ymmärryksen luominen prosessin eri vaiheissa. Myös tarinankerronta eri muodoissaan on kulkenut mukana matkan varrella.
Saana
Ennen Vaihtoviikkoa olen aktiivisesti pyrkinyt viemään itseäni outoihin ja tuntemattomiin paikkoihin ja tilanteisiin. Pakko sanoa, että tällä hetkellä myös Vaihtoviikko -projekti on melkoinen loikka tuntemattomaan. En ole vielä koskaan ollut mukana tämän kaltaisessa projektissa.
Olen myöskin testaillut rajojani niin vapaaehtoistyössä Senegalissa kuin myös mainostoimistossa copywriterina.
2. Mikä sai sinut innostumaan Vaihtoviikosta?
Anni L
Vaihtoviikko edustaa juuri sellaista uudenlaista ajattelua ja yhdessä tekemisen kulttuuria, jota koulumaailma ja koko Suomi mielestäni kaipaa.
Vaihtoviikon kautta on mahdollista oppia paljon sellaista, joka ei perinteisessä kouluopetuksessa ole ehkä edes mahdollista. Vaihtoviikko vastaa ja tarjoaa ratkaisuja juuri niihin haasteisiin, joita opettajana olen koulumaailmassa kohdannut.
Elise
Innostuin lähtemään mukaan Vaihtoviikkoon koska uskon, että aidot arkipäivän kokemukset oman totutun ulkopuolella on avain suvaitsevampaan ja empaattisempaan tulevaisuuteen paitsi yksilöille, myös yhteiskunnalle.
Lisäksi, konsepti on yksinkertainen ja näen siinä paljon kehitys-, laajentamis- ja yhteistyömahdollisuuksia.
Saana
Olin itse lukioikäisenä vaihto-oppilaana Saksassa. Tuo vuodenmittainen ajanjakso antoi minulle paljon ymmärrystä itsestä ja muiden kohtaamisesta. Olenkin harmitellut, kun kaikilla ei ole mahdollisuutta samanlaiseen kokemukseen. Paitsi että, kohta ehkä onkin!
3. Miten aiot tehdä Vaihtoviikosta onnistuneen elämyksen?
Anni L
Vaihtokokemus itsessään on jo suuri elämys siihen osallistujille. Tavoitteenani on tämän lisäksi luoda kouluvaihdon ajalle sisältöjä, jotka tarjoavat aitoja ja uudenlaisia oppimisen ja onnistumisen kokemuksia.
Vaihtoviikon sisältöjä kehitetään yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa pohjaten sekä nykytutkimuksen että käytännön koulumaailman tarpeisiin. Uskon, että näin saamme luotua Vaihtoviikosta kokonaisuuden, jolla on merkitystä niin yksittäisten oppilaiden kuin laajemmallakin tasolla.
Elise
Itseäni kiinnostaa erityisesti kestävän ja avoimen toimintamallin luominen - miten Vaihtoviikko pyörisi vielä kymmenienkin vuosien päästä ja miten sen kokemus olisi mahdollinen ihan jokaiselle Suomen kuudesluokkalaiselle taustasta ja asuinpaikasta riippumatta.
Näihin osa-alueisiin tuon kokonaisvaltaista palvelumuotoilu- ja yhteistyöosaamistani, ja roppakaupalla innostavaa ja eteenpäin katsovaa tekemisen meininkiä!
Saana
Vastuualueenani Vaihtoviikossa on viestintä. Yhdessä muiden tiimiläisten kanssa aionkin varmistaa, että Vaihtoviikko kuuluu ja näkyy siellä missä pitääkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti